Mijn rapport

Logistiek

Powered by CONNECTED
DALI

Agrofood/Biobased

BioVoice
Smart Farming
Human Capital
BioBase4SME
Hightech meets Telers

Hightech Maintenance

Breda Robotics
DCMC
SeaBioComp
Skillslab Lasrobotisering
Samenwerken voor het mkb

Creatieve dienstverlening

Themadag BUas
Creating Smart Businesses

Startups

Gravity Tray
SimpleTap

Groei MKB

Successtory Groei MKB
Symbiosis4Growth
Financieringstafel
Samenwerking in de regio

Vestigers

Michael Lewis: De blik naar buiten
Lead Me

Stuur mij deze rapportage toe

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tijdlijn

  • Filter op maand

  • Filter op thema

Januari

Group

Trots op West-Brabants Besten

Trots op de 8 West-Brabantse bedrijven die zijn benoemd tot Brabants Besten, waaronder twee Groei MKB Parels. Bijzondere uitblinkers die op vernieuwende wijze hun werkgeverschap invullen.

» Lees meer

Lamb Weston/Meijer

Nieuw corporate center Lamb Weston/Meijer in Breda, plus Technology Center in Bergen op Zoom. Mooi resultaat van samenwerking: REWIN, BOM en de gemeenten Breda & Bergen op Zoom.

» Lees meer

EBWB

De economische agenda voor West-Brabant is bepaald door EBWB. ‘West-Brabant, hub voor vernieuwend ondernemerschap’. Dat doen we door Verbinden, Verslimmen en Verduurzamen!

» Lees meer

Februari

Group

Yusen vestigt in Moerdijk

Yusen besluit met begeleiding van REWIN tot nieuw logistiek districenter en Benelux hoofdkantoor in Moerdijk

» Lees meer

Open Pyrolyse proeftuin

Veel belangstelling voor de Open Pyrolyseproeftuin Zuid-Nederland. Bedrijfsleven en onderwijs kwamen met eigen ogen zien welke kansen pyrolyse biedt.

» Lees meer

Maart

Group

BioVoice van start

BioVoice: het nieuwe ‘innovatie & business booster’ programma voor mkb’ers en start-ups op basis van innovatievraagstukken van grote(re) bedrijven gaat van start.

» Lees meer

ICAReSbus opgeleverd

De ICAReSbus is ingericht en bestickerd door leerlingen van het ZuidWesthoek College. In het ICAReS project brengen elf Europese partners, waaronder REWIN, de markt en de gebruikers van remote sensing bij elkaar.

» Lees meer

Teamdag als vervolgstap RegioDeal

Op 18 maart was de eerste ambtelijke teamdag Rijk & Regio van RegioDeal Midden- en West-Brabant. Doel: in 2040 koploper zijn in verantwoorde productie en distributie. Het kabinet investeert 10 miljoen en de regio zelf  100 miljoen.

» Lees meer

April

Group-1

Successtory Groei MKB, platform 31

Hoe kun je de groei en ontwikkeling van ondernemerschap en mkb-bedrijven als regio succesvol bevorderen? Platform 31 inventariseerde twintig succesvolle regionale initiatieven. Als eerste: het Groei MKB-programma van REWIN West-Brabant!

» Lees meer

Mei

Group

Primeur; West Brabant Dutch Techn.week

Tijdens de Dutch Technology Week (20-24 mei 2019) doet voor het eerst ook de regio West-Brabant mee. Op techniekmanifestatie Game On in Breda maken 1.350 leerlingen 12-15 jaar kennis met techniek!

» Lees meer

Prachtig resultaat BioVoice: 13 innovatie contracten

Feestelijke slotbijeenkomst in Bergen op Zoom van de eerste BioVoice challengeronde, met als resultaat: 13 deelnemers verdienen een innovatiecontract en gaan nu samen met de challenger het ontwikkeltraject in.

» Lees meer

Biobase4SME Bootcamp terugblik en aftermovie

REWIN organiseert namens project BioBase4SME van 5 – 10 mei een ‘Innovation Biocamp’ in Hoeven. Van dit intensieve ‘bootcamp’ voor start-ups in de biobased economie maakten we een videoverslag.

» Lees meer

Juni

Group

West-Brabantse accountmanagers samen in de Uitvindfabriek

REWIN werkt samen met 17 gemeenten aan een sterke economische basis en groei van West-Brabantse bedrijvigheid. Dit keer in bijeenkomst in de Uitvindfabriek.

» Lees meer

Werksessie industriële symbiose

Verslag en video van de werksessie Symbiosis4Growth in Zeeland. Zeeuwse en West-Brabantse bedrijven namen deel aan werksessie voor uitwisseling van restmaterialen.

» Lees meer

Logistics Community Brabant 1 jaar

Presentatie van de behaalde successen in het eerste bestaansjaar. REWIN is LCB-regiopartner voor West-Brabant.

» Lees meer

Fabriek van de Toekomst

REWIN is betrokken bij het Interregproject Fabriek van de Toekomst rond productietechnologie. Via een gratis bedrijfsscan krijgen ondernemers inzicht in de ontwikkelingskansen van hun fabriek.

» Lees meer

CONNECTED West-Brabant op ‘s werelds grootste logistieke beurs

De beurs Transport Logistic München (TLM) 2019. CONNECTED West-Brabant was erbij! Met afsluitende drukbezochte Brabant-borrel op de CONNECTED-stand.

» Lees meer

Breda Robotics, broedplaats robotica

Breda Robotics wordt een nieuw Smart Industry field- en skillslab. Dé plek in West-Brabant waar bedrijven, studenten en innovatie-aanjagers samen pionieren op het gebied van robotica, automatisering en andere industry4.0 technologie.

» Lees meer

Belgische coatingspecialist start vestiging in Breda

Alpha Maintenance en Service is de Nederlandse vestiging van Omegacoatings. REWIN hielp hen op vele terreinen bij hun vestiging in Breda.

» Lees meer

Juli

Group

Topdesign en 100 % biobased meubels

Het antwoord op plastic meubels is goede handel. De West-Brabantse biobased community en de handelspartners verbinden zich met topdesign uit Eindhoven. Doel: een keerpunt realiseren in de meubelproductieketen met 100% biobased meubels.

» Lees meer

Regio Deal: 130 miljoen voor mkb Midden- en West-Brabant

Start van de uitvoering van 17 innovatieprojecten gericht op duurzame productie en distributie. Versnelde uitvoering na akkoord op de financiering en specifieke invulling van de Regio Deal. Effectieve samenwerking van overheid, onderwijs en bedrijfsleven.

» Lees meer

MKB-parel Bradford Engineering

Hightech aerospace in Roosendaal. Het verhaal van Bradford Engineering, een van de mkb-parels van West-Brabant.

» Lees meer

Augustus

Group

Europees hoofdkantoor en districenter van Michael Lewis in Steenbergen

Michael Lewis Company investeert 35 miljoen in nieuw Europees hoofdkantoor en districenter op Nieuw Prinsenland. Mooie cross-over van logistiek en agrofood activiteiten voor bevoorrading vliegtuigen. 100 arbeidsplaatsen.

» Lees meer

BioVoice: purschuim vergroenen met bietenpulp

Nimaro Ageno Consult is één van de bedrijven die reageerde op de Cosun-challenge van BioVoice, over bietenpulp voor non-food toepassingen. ‘Dat het in het lab lukt, wil niet zeggen dat opschalen een succes wordt!’

» Lees meer

De Wroclaw connection: kansen voor goederentreinverbinding met Moerdijk

Economische verdieping van de stedenband Breda- Wroclaw. Resultaat: volop mogelijkheden om het gebruik van de spoorcorridor naar Moerdijk te intensiveren.

» Lees meer

Financieel voordeel voor boomkwekers door bodemscan

Innovatiecluster Boomteelt (spin-off van het ICAReS project): afstudeerders van de HAS tonen voordeel aan bij gebruik van remote sensing.

» Lees meer

Spectral Imaging van aardbeien – ICAReS deelproject

Conclusies na pilot met hyperspectraaltechnologie leiden tot nieuwe insteek met meer kortetermijn-opbrengsten voor telers.

» Lees meer

SeaBioComp: biobased composieten voor de maritieme sector

Nieuw Interreg 2Zeeënproject rond biobased composieten voor de maritieme sector. Doel: verminderen van het gebruik van oliegebaseerd composiet. REWIN is partner in SeaBioComp.

» Lees meer

Smart Tooling project verlengd

Het Europese project ‘Smart Tooling’ werkt aan de ontwikkeling van prototypes van robots en toepassingen om onderhoud veiliger, schonen, efficiënter en goedkoper uit te voeren, b.v. voor inspecties op voor mensen moeilijk toegankelijke locaties. Het project is met 9 maanden verlengd.

» Lees meer

September

Group

Project BioBase4SME afgerond

BioBase4SME hielp start-ups en mkb’ers bij het overwinnen van hindernissen bij het vermarkten van hun innovatie. Het succes van het project leverde een blijvend netwerk op!

» Lees meer

Kick-off van de Financieringstafel West-Brabant

De Financieringstafel koppelt ondernemers en financiers. Kapitaal, kennis en netwerk!

» Lees meer

Hightech meets Telers: innovatieve onkruidbestrijding voor land- en tuinbouw

Hightech meets telers gaat innnovatieve onkruidbestrijdings (robot)-oplossingen voor de land- en tuinbouw opleveren. De eerste van een reeks inspiratiesessies.

» Lees meer

Oktober

Group

Werksessie Symbiosis4Growth in Etten-Leur

Uitwisseling van restmaterialen. Een verslag van de bijeenkomst in Etten-Leur.

» Lees meer

De grootste 3D printer ter wereld staat in Werkendam

Poly Products is, net als REWIN, actief in het nieuwe Interreg 2Zeeënproject SeaBioComp. Focus van de Nederlandse partners:  innovatief biobased composietmateriaal printen en testen voor gebruik in de maritieme sector.

» Lees meer

Data Value Center voor mkb

Data Value Center – Smart Industry (DVC-SI) is er voor het mkb en biedt hulp bij het optimaal inzetten van data. Op 17 oktober vond de kick-off plaats.

» Lees meer

BioVoice: het ontwikkeltraject van Gova en Cosun

Voorbeeld van een samenwerkingstraject uit de eerste ronde BioVoice. Laurierkweker Gova en suikerproducent Cosun doen onderzoek naar natuurlijke gewasbeschermers.

 

» Lees meer

November

Group

Pitch Logistics Demo Event

Een terugblik op het geslaagde Pitch Logistic Demo Event. Gevestigde, volwassen bedrijven in de logistiek maakten op 29 oktober kennis met innovatieve, jonge bedrijven.

» Lees meer

Judith Vermeulen van Vekon: vrouwelijk rolmodel in de techniek

“Als ondernemer moet je vooral ook besluiten wat je niet doet.” Een voorpublicatie uit de reeks “Roadtrip langs de mkb-parels van West-Brabant.

» Lees meer

Innovatieve mkb-parel Evodos

MKB parel Evodos is innovatief met een honderd jaar oude techniek. Het bedrijf neemt o.a. deel aan BioVoice, het innovatie- en business boosterprogramma.

» Lees meer

Dali workshop

Logistiek staat of valt met inzicht, transparantie en juistheid van informatie. De workshop datagedreven logistiek voor het mkb geeft inzicht in de mogelijkheden voor West-Brabantse ondernemingen.

» Lees meer

December

Group

Terugblik op het succesvolle Link2Innovate

Het grensoverschrijdende Link2Innovate liep in 2019 af. Een terugblik op dit succesvolle project. Wat bracht het bedrijven in de regio West-Brabant? Bekijk de filmpjes van deelnemende bedrijven.

» Lees meer

Start van nieuw sectorprogramma Creatieve Dienstverlening

De regio West-Brabant heeft een nieuw sectorprogramma. Naast Maintenance, Logistiek en Agrofood/Biobased start het programma Creatieve Dienstverlening. REWIN pakt de uitvoering op. Programmamanager Geert van de Wouw richt zich op het inzetten van creativiteit als sleutel tot innovatie voor mkb en grootbedrijf.

» Lees meer

Regiosubsidie voor ‘Powered by CONNECTED’

Regio West-Brabant stelt 50.000 euro beschikbaar voor ‘Powered by CONNECTED’, een initiatief van CONNECTED West-Brabant. Het bestaat uit 4 verschillende, samenhangende projecten om met name jongeren te interesseren voor een studie en/of carrière in de logistiek.

» Lees meer

Nieuwe billboards langs de snelwegen in West-Brabant

REWIN heeft de billboards langs de West-Brabantse snelwegen vernieuwd, met een oproep die zich richt op bedrijven die willen vestigen, groeien en/of innoveren. Met dank voor de medewerking van verschillende gemeenten!

 

» Lees meer

MKB-Deal voor vernieuwend West-Brabants plan

Het plan ‘Vernieuwend MKB West-Brabant’ is uitgekozen als MKB-Deal. De goede samenwerking van Breda, Halderberge, Economische Koepel Halderberge, REWIN, RWB , VNO-NCW en Stichting Vakopleiding Metaal West-Brabant resulteert in 750.000 voor het mkb.

» Lees meer

ICAReS ZuidWesthoek College wint promotieprijs

Het ZuidWesthoek College voor MAVO/VMBO uit Ossendrecht maakt zich verdienstelijk voor de gemeente Woensdrecht en voor het ICAReS project. Het wint de promotieprijs van de gemeente.

» Lees meer

Het eigen verhaal van vestiger ArchitectDirect

Nick Matulessy van ArchitectDirect geeft zijn persoonlijke impressie van de beweegredenen en ervaringen als vestiger in West-Brabant. Recent koos hij voor een kantoor in Breda.

» Lees meer