Mijn rapport

Logistiek

Powered by CONNECTED
DALI

Agrofood/Biobased

BioVoice
Smart Farming
Human Capital
BioBase4SME
Hightech meets Telers

Hightech Maintenance

Breda Robotics
DCMC
SeaBioComp
Skillslab Lasrobotisering
Samenwerken voor het mkb

Creatieve dienstverlening

Themadag BUas
Creating Smart Businesses

Startups

Gravity Tray
SimpleTap

Groei MKB

Successtory Groei MKB
Symbiosis4Growth
Financieringstafel
Samenwerking in de regio

Vestigers

Michael Lewis: De blik naar buiten
Lead Me

Stuur mij deze rapportage toe

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Highlight: Skillslab Lasrobotisering

Van lasser naar lasrobotprogrammeur: het vat de ontwikkelingen in onze samenleving goed samen. Samen met de Stichting Vakopleiding Metaal (SVM), FME en KMU werkt REWIN aan een Skillslab Lasrobotisering. In Etten-Leur is eind 2019 een robot geïnstalleerd en worden momenteel docenten getraind. Op deze locatie gaan in 2020 de eerste cursussen van start en worden in 2021 de eerste gediplomeerde lasrobotprogrammeurs verwacht.

 

In 2020 verhuist SVM naar Oudenbosch om daar door te ontwikkelen tot een kennis- en leercentrum voor verspanende technologie, 3D-printen en lasrobotisering. Hiervoor is door REWIN een subsidie aangevraagd en toegekend in samenwerking met de gemeente Halderberge.

Wie de jeugd heeft….. maar daar moet je ze wel iets kunnen bieden. Met een skillslab zoals Vakopleiding Metaal heeft laten we de jeugd in een heel vroeg stadium kennismaken met bv lasrobotisering en 5 assig cnc frezen. Voor en met de metaalbedrijven kunnen we een belangrijke bijdrage leveren in vakbekwaam worden en blijven. Samen sterk is een belangrijke basis voor een skillslab. Door de toegekende subsidies kunnen we doorontwikkelen tot het kennis en leercentrum van Midden- en West-Brabant in de gemeente Halderberge.

Martien Kats – Stichting Vakopleidingen Metaal West-Brabant