Mijn rapport

Logistiek

Powered by CONNECTED
DALI

Agrofood/Biobased

BioVoice
Smart Farming
Human Capital
BioBase4SME
Hightech meets Telers

Hightech Maintenance

Breda Robotics
DCMC
SeaBioComp
Skillslab Lasrobotisering
Samenwerken voor het mkb

Creatieve dienstverlening

Themadag BUas
Creating Smart Businesses

Startups

Gravity Tray
SimpleTap

Groei MKB

Successtory Groei MKB
Symbiosis4Growth
Financieringstafel
Samenwerking in de regio

Vestigers

Michael Lewis: De blik naar buiten
Lead Me

Stuur mij deze rapportage toe

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Highlight: Powered by CONNECTED

Samen werken aan bestaande en nieuwe projecten. Met korte lijnen, een hecht team en zo’n 25 betrokken mensen vanuit de drie O’s. Dat is CONNECTED West-Brabant. Voor de tweede keer presenteerde deze actieve groep in 2019 de West-Brabantse logistieke sector op Transport Logistics München.

En er is meer. Ondernemers die elkaar eerst niet kenden werken nu samen. Iemand uit het onderwijs weet makkelijker stageplekken te vinden. Met overheden is vaker persoonlijk overleg. Ofwel: de contacten lopen soepeler. En dat is niet vreemd, de CONNECTED-leden kennen elkaar inmiddels goed. In totaal kwamen ze in 2019 tien keer bij elkaar om samen te werken aan nieuwe plannen. Vier initiatieven die elkaar versterken bundelden we onder de naam Powered by CONNECTED. De subsidie die we daarvoor verkregen garandeert uitvoering in 2020. Zo kunnen we 1.000 logistieke studenten inzetten en inspireren om kennis te delen en processen te verslimmen.

De vier initiatieven zijn:

  1. Werken in de logistieke sector is boeiend en geeft je carrièrekansen. Logistieke bedrijven laten het zien tijdens te organiseren bezoeken van vmbo-klassen, op langere termijn ook havo/vwo.
  2. Dozen schuiven en machines laten draaien: de logistieke sector lijkt zo saai. In de tweede helft van het jaar organiseren we activiteiten om het imago van de sector flink te verbeteren, bij vooral leerlingen én medewerkers van de sector. Zoals een website met vacatures, waarbij vlogs en andere online uitingen voor de connectie met jongeren gaan zorgen.
  3. Hoe breng je eigenlijk snel iets van a naar b? En verdien je er dan iets aan? Wat is de invloed op het milieu? We ontwikkelen een app met logistieke spellen voor kinderen van 8 tot 14 jaar.
  4. Jongere hoger opgeleiden in de logistieke sector functioneren in middelgrote bedrijven wel eens op een eilandje. Met wie kun je sparren? Hoe ontwikkel je je? Voor hen richten we een netwerk van young professionals op: Young CONNECTED. Om hen een klankbord en inspiratie te geven, hen aan de regio te binden en zo hun talenten voor de regio te behouden. We hopen met hen ook te kunnen samenwerken aan projecten voor scholen.

 

“Ik zet me graag in voor CONNECTED omdat ik ervan overtuigd ben dat onderwijs en ondernemingen elkaar versterken of sterker nog; gewoon nodig hebben. Kennis uit de praktijk en bedrijfsprojecten maken het onderwijs voor leerlingen interessanter. Door intensief samenwerken met het bedrijfsleven kan je als onderwijsinstelling je programma zo afstemmen dat studenten direct optimaal inzetbaar zijn. En door de krapte op de arbeidsmarkt is het voor ondernemers heel aantrekkelijk om studenten in te zetten op projecten. Belangrijk vind ik dat er altijd gezocht wordt naar de juiste balans. Beide partijen moeten op een evenredige manier van de samenwerking profiteren.”

Jef Houtepen – BUas

 

Dit project wordt gerealiseerd met (gedeeltelijke) financiële steun van de Regio West-Brabant.

Regio West-Brabant