Mijn rapport

Logistiek

Powered by CONNECTED
DALI

Agrofood/Biobased

BioVoice
Smart Farming
Human Capital
BioBase4SME
Hightech meets Telers

Hightech Maintenance

Breda Robotics
DCMC
SeaBioComp
Skillslab Lasrobotisering
Samenwerken voor het mkb

Creatieve dienstverlening

Themadag BUas
Creating Smart Businesses

Startups

Gravity Tray
SimpleTap

Groei MKB

Successtory Groei MKB
Symbiosis4Growth
Financieringstafel
Samenwerking in de regio

Vestigers

Michael Lewis: De blik naar buiten
Lead Me

Stuur mij deze rapportage toe

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Highlight: Human Capital

Van de ongeveer 900 studenten die jaarlijks uit Zeeland en West-Brabant gaan studeren aan de HAS, komt maar ca. 7 % terug werken in de regio. Terwijl ze keihard nodig zijn voor de toekomst van de agrofood- en biobasedsector. HAS, Avans en Curio stelden samen een Human Capital Agenda op. 

Dit  meerjarenplan bevat allerlei initiatieven en projecten om de aansluiting van het West-Brabantse bedrijfsleven met studenten te verbeteren. De bedrijven uit de stuurgroep reageerden enthousiast, REWIN werkte een voorstel uit voor financiering vanuit de Regiodeal Midden- en West-Brabant. Die kwam er, voor 7 biobased- en agrofoodprojecten. Waaronder de broedplaats Delta Agrifood Business (DAB) in het oude onderzoekscentrum van de Suikerunie in Bergen op Zoom.

Delta Agrifood Business
DAB is een ontmoetingsplaats, opleidingscentrum, en onderzoeks- en ontwikkelfaciliteit voor de agrofoodsector en vormt daarmee een voorheen ontbrekende schakel in het ecosysteem. Het gebouw waarin DAB is gevestigd, beschikt over specifieke voorzieningen als projectruimtes, laboratoria, klimaatkassen en laboratoriumfaciliteiten. Hier wordt samenwerking tussen bedrijfsleven, overheden en onderwijs (van middelbaar tot kennisinstellingen) gestimuleerd en gefaciliteerd. De focus ligt op de verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten, gepersonaliseerde voedselontwikkeling (o.a. 3D-printing) en duurzame voedselverpakkingstechnieken en -materialen.
De partners in DAB willen bijdragen aan de blijvende toestroom van (jong) talent naar de sector en vooral binnen de Zuidwestelijke Delta. Dit initiatief biedt volop kansen voor innovatie, ontwikkeling en opleiding in de regionale agrofoodsector.

 

Als onderwijsinstelling kun je  hard werken aan de Human Capital Agenda, maar het mooie van deze HCA is dat je met alle onderwijspartners uit de regio samen veel verder komt! Zo realiseren we een gezamenlijke agenda met de bedrijven en overheid die toekomstbestendig en duurzaam is.

Emmy Bakker – Directeur Curio, Sector Voedsel, Groen & Gastvrijheid