Mijn rapport

Logistiek

Powered by CONNECTED
DALI

Agrofood/Biobased

BioVoice
Smart Farming
Human Capital
BioBase4SME
Hightech meets Telers

Hightech Maintenance

Breda Robotics
DCMC
SeaBioComp
Skillslab Lasrobotisering
Samenwerken voor het mkb

Creatieve dienstverlening

Themadag BUas
Creating Smart Businesses

Startups

Gravity Tray
SimpleTap

Groei MKB

Successtory Groei MKB
Symbiosis4Growth
Financieringstafel
Samenwerking in de regio

Vestigers

Michael Lewis: De blik naar buiten
Lead Me

Stuur mij deze rapportage toe

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Highlight: Hightech meets Telers

Het programma ‘Hightech meets Telers’ gaat innovatieve onkruidbestrijding opleveren. Zo’n 50 hightechbedrijven en telers zijn samen innovatieve onkruidbestrijdings(robot)-oplossingen voor de met name industriegroenten aan het ontwikkelen. Dat is nodig, omdat het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de land- en tuinbouw steeds verder wordt beperkt.

Een kant- en klare onkruidrobot voor de land- en tuinbouw bestaat echter nog niet in Nederland. De deelnemers verkenden samen de mogelijkheden, kansen en barrières rondom het ontwikkelen van slimme onkruidbestrijding. Concreet zijn er drie cases geformuleerd, waar hightechbedrijven en telers gezamenlijk mee aan de slag gaan. In deze cases staan respectievelijk de teelt van aardappel, bonen en sla centraal. De technieken om tot een slimme oplossing te komen voor de drie cases bestaan al. Het is nu zaak deze technieken op een slimme manier met elkaar te verbinden.In 2020 worden de eerste prototypes verwacht.

Het programma ‘Hightech meets Telers’ is een initiatief van ZLTO, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), REWIN, FME en Foodtech Brainport en wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Brabant.