Mijn rapport

Logistiek

Powered by CONNECTED
DALI

Agrofood/Biobased

BioVoice
Smart Farming
Human Capital
BioBase4SME
Hightech meets Telers

Hightech Maintenance

Breda Robotics
DCMC
SeaBioComp
Skillslab Lasrobotisering
Samenwerken voor het mkb

Creatieve dienstverlening

Themadag BUas
Creating Smart Businesses

Startups

Gravity Tray
SimpleTap

Groei MKB

Successtory Groei MKB
Symbiosis4Growth
Financieringstafel
Samenwerking in de regio

Vestigers

Michael Lewis: De blik naar buiten
Lead Me

Stuur mij deze rapportage toe

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Highlight: DALI

Aan proeftuinproject DALI (DAta science voor Logistieke Innovatie) is onlangs € 2,5 miljoen subsidie toegekend uit de Regiodeal Midden- en West-Brabant, het OPZuid-programma en een extra financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant. Het bedrijfsleven en de DALI-partners dragen nog eens bijna € 2,5 miljoen bij. Het totaalbudget van € 5 miljoen wordt gebruikt om logistieke bedrijven te faciliteren bij datagedreven innovatie. DALI helpt ze hierbij op weg.

 

Logistics Community Brabant bouwt met partners Breda University of Applied Sciences, REWIN en Midpoint Brabant aan een community om via data science de dataficering in de Zuid-Nederlandse logistieke sector naar een hoger plan tillen en hiermee toekomstbestendig te maken. We doen dit door de ontwikkeling van kennisintensieve logistiek: het bedenken, ontwikkelen, demonstreren en toepassen van nieuwe logistieke werkwijzen en verdienmodellen. Dit moet onder andere leiden tot een hogere toegevoegde waarde en een efficiëntere afhandeling van goederenstromen. Denk aan het optimaliseren van chauffeursplanningen met algoritmes of het implementeren van blockchain bij douaneafhandeling. Vervolgstap is om als ‘slimste’ logistieke regio de technieken zo snel en optimaal mogelijk in te zetten en uit te rollen. Er doen 7 West-Brabantse bedrijven mee aan DALI.

 

Initiatieven van REWIN zoals Young CONNECTED en het DALI project hebben geholpen om mezelf na mijn studie verder te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen. Ook helpen zulke projecten Otentic om klaar te zijn voor de toekomst, omdat ze ons ondersteunen bij het implementeren van veelbelovende technologieën en technieken.

Koen Voogt – Otentic Logistics