Mijn rapport

Logistiek

Powered by CONNECTED
DALI

Agrofood/Biobased

BioVoice
Smart Farming
Human Capital
BioBase4SME
Hightech meets Telers

Hightech Maintenance

Breda Robotics
DCMC
SeaBioComp
Skillslab Lasrobotisering
Samenwerken voor het mkb

Creatieve dienstverlening

Themadag BUas
Creating Smart Businesses

Startups

Gravity Tray
SimpleTap

Groei MKB

Successtory Groei MKB
Symbiosis4Growth
Financieringstafel
Samenwerking in de regio

Vestigers

Michael Lewis: De blik naar buiten
Lead Me

Stuur mij deze rapportage toe

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Highlight: Breda Robotics

Talenten behouden of beter nog: verleiden om naar deze regio te komen. Je doet het door hen uit te dagen en te belonen voor hun ideeën en innovaties. Op initiatief van REWIN werd in mei 2019 de stichting Breda Robotics opgezet, en in september kwam met bijdragen uit de regio en Europa de financiering rond.

Het voornemen was om op 12 maart 2020 de fysieke locatie bij de Koepel in Breda officieel te openen, maar dit is door de bijzondere omstandigheden afgelast. Op deze locatie werken onderwijsinstellingen, ondernemers en studenten al wel concreet samen aan projecten op gebieden als robotica, augmented reality, artificial intelligence, 3D-printing en sensoring. Er zullen ‘robot experience centers’ komen waar demonstraties met robots worden gegeven en een skillslab waar studenten én bedrijfsleven workshops en trainingen kunnen doen. Het nieuwe cluster geeft bedrijven in West-Brabant bovendien unieke kansen op het gebied van research & development. Ze kunnen in het fieldlab, samen met andere bedrijven, studenten en tech start-ups werken aan innovaties en prototypes op het gebied van robotica.

Op alle niveaus kunnen professionals en organisaties kennismaken met industrie 4.0 en er hands-on ervaring mee opdoen. Zo wordt de innovatieslagkracht van (tech)bedrijven en start-ups vergroot en kunnen technische studenten theoretische kennis koppelen aan de praktijk.

Leren vindt niet langer plaats binnen de muren van de schoolgebouwen maar vooral ook daarbuiten. Om te kunnen voorzien in de sterk wijzigende behoefte vanuit de maatschappij zijn er andere vormen van onderwijs nodig. Avans ziet in Breda Robotics een rijke leeromgeving waar bedrijfsleven, overheid en studenten elkaar ontmoeten en gezamenlijk kunnen experimenteren met de nieuwste robottechnologie.

Paul Walraven – Avans Hogeschool